Ontmoetingsdag voor ouders van slechthorende en dove kinderen

Op zaterdag 2 november 2019 organiseren FOSS en FODOK, in samenwerking met SH-Jong en SpraakSaam, in Utrecht de landelijke informatie- en ontmoetingsdag Samen verder! Deze dag is bedoeld voor ouders van dove en slechthorende kinderen en voor ouders van kinderen met TOS. Ook professionals die met deze kinderen werken, zijn van harte welkom.

KinderDoeDag

Kinderen van 3 tot en met 11 jaar kunnen meedoen aan de KinderDoeDag. Het kinderprogramma is bedoeld voor kinderen met TOS, dove en slechthorende kinderen en hun broertjes en zusjes. De kinderen worden in twee leeftijdsgroepen verdeeld 3 t/m 7 jaar en 8 t/m 11 jaar. De organisatie is in handen van Marianne Koenen en diverse vrijwilligers.

Jongerenprogramma

Daarnaast is er voor jongeren met TOS en voor dove en slechthorende jongeren van 11 tot 16 een jongerenprogramma, georganiseerd door SH-Jong en SpraakSaam. Ben jij tussen de 11 en 16 jaar, slechthorend en wil je kennismaken met SH-jong? Of ben jij tussen de 11 en 16, heb je een TOS en wil je kennismaken met Spraaksaam? Meld je dan aan voor het jongerenprogramma. SH-Jong en Spraaksaam zijn organisaties voor jongeren tussen de 11 en 30 jaar. Op 2 november leer je andere jongeren kennen die hetzelfde hebben als jij. De vrijwilligers zelf zijn ook slechthorend of hebben een TOS.

Dit is dé dag bij uitstek om veel informatie op te halen en ervaringen uit te wisselen. Tussen de activiteiten door is er genoeg tijd om andere ouders of professionals te spreken. En je kunt informatiestands van uiteenlopende organisaties bezoeken.

Locatie

De dag wordt gehouden bij Auris Fortaal, Santa Cruzdreef 30, 3563 VJ Utrecht.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op de website van FODOK.

Bron: Fodok

Publicatiedatum: 03 oktober 2019