Online oefenprogramma voor duizeligheid beschikbaar

Het online oefenprogramma Vertigo Training is een effectieve behandeling tegen chronische duizeligheid en is vanaf nu gratis beschikbaar. Duizeligheid is een van de meest voorkomende klachten in de huisartsenpraktijk. Vooral ouderen hebben er last van. Eén op de tien 65+-ers bezoekt minimaal één keer per jaar de huisarts vanwege duizeligheid. Een belangrijke oorzaak is schade aan het evenwichtsorgaan. In de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat, ongeacht de reden van deze schade, oefenen helpt bij herstel. Met Vertigo Training kunnen patiënten thuis oefeningen doen om de duizeligheid te verminderen.

Bij de oefeningen maak je bewegingen met je ogen, hoofd en lichaam. Op deze manier train je je hersenen om beter om te leren gaan met de duizeligheid. Hierdoor verminderen je klachten. Vertigo Training maakt een persoonlijk oefenschema voor jou. Zo wordt de zwaarte van de oefeningen aangepast op basis van jouw duizeligheidsklachten. Ook krijg je informatie over duizeligheid en adviezen hoe je ermee om kunt gaan. Dit schema duurt zes weken, waarbij je elke dag oefeningen uitvoert.

Werkt Vertigo Training?

Drie van de vijf mensen die de oefeningen doen zijn minder duizelig binnen een paar maanden. Op de site van Amsterdam UMC vind je meer informatie over het onderzoek naar Vertigo Training.

Nicolette Malcorps:

"Vestibulaire revalidatie gaf me mijn leven terug"


Lees haar verhaal.

Aan de slag

Te maken met chronische duizeligheid? Ga aan de slag. Geen pillen, maar bewegen.

Bron: AmsterdamUMC

Publicatiedatum: 20 april 2023