Nijntje-boek in Nederlands met gebaren

Nijntje gaat logeren! In deze klassieker van Dick Bruna staan, naast de herkenbare illustraties en tekst op rijm, ook gebarentekeningen afgebeeld. Deze helpen voorlezers bij het maken van gebaren, zodat kinderen die hier baat bij hebben het verhaal beter kunnen begrijpen. Nijntje gaat logeren, met gebaren is het eerste prentenboek met een bekend personage dat in deze vorm verschijnt. Vanaf nu verkrijgbaar in de (online) boekhandel en via het Nederlands Gebarencentrum.

Van 26 januari t/m 5 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Om voorlezen toegankelijker te maken voor nog meer mensen, heeft Mercis Publishing het boek nijntje gaat logeren, met gebaren uitgegeven. Dit kartonboek bevat, net als het originele klassieke boekje, illustraties op de rechterpagina en vier regels tekst op de linkerpagina. Boven de tekst zijn tekeningen van gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal toegevoegd, die corresponderen met specifieke woorden of woordgroepen. Zo kan de voorlezer de tekst van het verhaal gemakkelijker visueel maken. Deze manier van communiceren is een vorm van Nederlands met Gebaren (NmG). NmG wordt vooral gebruikt door slechthorenden en doven, maar bijvoorbeeld ook ter ondersteuning van de taalontwikkeling van kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS) of een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Meer informatie over NmG is te vinden op de website van het Nederlands Gebarencentrum.

Vanaf nu verkrijgbaar

Nijntje gaat logeren, met gebaren is vanaf nu verkrijgbaar in de (online) boekhandel en via het Nederlands Gebarencentrum. Het boek is uitgegeven op extra groot formaat en heeft pagina’s van stevig karton en een handige ringband. Hierdoor is het ook uitermate geschikt voor gebruik in de klas en door logopedisten.

ISBN 978-90-5647-894-0 
17,95 euro

Bron: Nijntje

Publicatiedatum: 17 januari 2022