Nieuwe 112-app mooie stap voor betere toegankelijkheid

De 112NL app helpt om in noodsituaties contact te maken met de 112 meldkamer. Bijvoorbeeld bij een ongeluk of brand. Je belt of chat dan met een hulpverlener. Ieder(in) was betrokken bij de ontwikkeling van deze app. De 112NL-app heeft met een chatfunctie een meerwaarde voor mensen met een spraakbeperking die goed kunnen horen, voor licht slechthorende personen en voor anderstaligen zoals arbeidsimmigranten en toeristen. Maar voor doven en zwaar slechthorenden die volledig afhankelijk zijn van visuele informatie is de app op dit moment nog onvoldoende geschikt, omdat zij in sommige gevallen niet via de chatfunctie van de app in contact kunnen komen met 112. Hiervoor zijn een verdere doorontwikkeling en meer gebruikerstesten van de app nodig.

Bent je slechthorend of doof, dan kun je via uw mobiel, tablet of computer een noodoproep doen bij alarmnummer 112. Gebruik daarvoor de app Tolkcontact. Dit kun je ook doen als je een spraakbeperking hebt. De app heeft een chatfunctie die het gesprek vertaalt in jouw taal.

Downloaden 112NL app

Na het downloaden van de 112NL app voor iOS of Android kun je aangeven wat jouw persoonlijke kenmerken zijn. Bijvoorbeeld welke taal je spreekt of dat je slechthorend bent. Deze informatie en jouw locatie worden bij een melding meegestuurd naar de meldkamer. Zo kan de medewerker van de meldkamer je beter en sneller helpen.

Meer informatie

Lees meer informatie over de 112NL app op de website van de politie of de Rijksoverheid.

Publicatiedatum: 17 januari 2022