Nieuw boek 'Over tinnitus' draait om één ding: wie is de meester en wie is de slaaf?

Recent brachten Bart Vinck en Karel Vingerhoets hun boek 'Over tinnitus' uit. Het werk biedt een helpende hand aan tinnituspatiënten om hun innerlijke rust terug te vinden, iets wat in deze tijden van sociaal isolement een moeilijke opgave is. 'Je moet het brein trainen om het geluid te vergeten.' Bart is hoofddocent audiologie aan de universiteit van Gent en voorzien van illustraties en gedichten van ervaringsdeskundige Karel. Voor wie op zoek is naar meer informatie over het onderwerp of zich gaat richten op de behandeling van tinnitus patiënten, is het zeker interessant om te lezen.

Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, en hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid) kunnen een enorme impact hebben op de levenskwaliteit. Helaas krijgen mensen maar al te vaak de boodschap: 'Je moet ermee leren leven.' Hoormij∙NVVS is zich bewust van de weg die mensen met tinnitus afleggen en biedt handvatten in dit proces. Van de eerste klachten tot er succesvol mee omgaan. 

Het boek 'Over tinnitus'

Wat is tinnitus? Waar komt het vandaan? Beeld ik het mij in? Zullen deze vreselijke geluiden in mijn hoofd of oor ooit stoppen?
In Over tinnitus probeert professor Bart Vinck een antwoord te formuleren op deze vragen. Hij gaat dieper in op stilte, geluid en ons gehoor, beschrijft hoe tinnitus en hyperacusis kunnen ontstaan – het is geen inbeelding! – vertelt over de verschillende gedaanten van tinnitus en hyperacusis en bespreekt ten slotte de mogelijke behandelingen. Een multidisciplinaire aanpak op maat van de individuele patiënt is de sleutel tot een succesvolle behandelmethode. Ook vertellen zes mensen met tinnitus hun verhaal. Karel Vingerhoets verbeeldt zijn tinnitus-ervaring met poëzie en collages. Tot slot brengt hij met "Schaduw van geluid' verslag uit van zijn persoonlijke traject.
Over tinnitus is een boek voor alle patiënten en hun omgeving, maar ook voor alle hulpverleners, met een hoopvolle boodschap: er bestaat een (uit)weg naar een beter leven. Want: 'Ook uit een glas waar een barst in zit, kan nog gedronken worden.' 

Bestellen

Het boek 'Over tinnitus en hoe het je leven kan beheersen, maar dat niet zo hoeft te zijn' is te bestellen via Bol.com. Het kost € 24,99.

Lees ook:

 

Publicatiedatum: 12 mei 2020