Netwerkbijeenkomst 'gelijk is gelijk'

De tweede editie van de Nationale Netwerkdag 'gelijk is gelijk' vindt plaats op 3 december 2019. Op deze netwerkdag, in de Jaarbeurs in Utrecht, kunnen mensen die bezig zijn met de implementatie van het VN-verdrag Handicap elkaar op inspirerende wijze treffen. Deze dag is voor iedereen die zich inzet voor de doelen van het VN-verdrag Handicap: VN Ambassadeurs, lokale adviesraden, gehandicaptenplatforms, betrokken burgers en vrijwilligers, belangenorganisaties, vertegenwoordigers van gemeenten en lokale politici. Interesse? Meld je aan.

Programma

Opening: 10.15 uur - Start met bijdragen van onder meer Mari Sanders (regisseur Rolstoel-Roadmovie), Nationale ombudsman Reinier van Zutphen, Collegelid Marjolein Swaanenburg-van Roosmalen van het College voor de Rechten van de Mens, José Smits en Jacqueline Schoonheim, schrijvers van de NGO-rapportage VN-verdrag Handicap en historicus Paul van Trigt.

Lunch en netwerken - Er is de mogelijkheid tot gesprek met de aanwezige ‘vraagbakens’, specialisten rond thema’s als toegankelijkheid, gelijke rechten en dat recht kunnen verzilveren, arbeid, politiek, bouwregelgeving etc.

In het middagdeel gaan ze met lokale belangenbehartigers en gemeenten dieper in op de lokale inclusie agenda: hoe staat het er mee en hoe pak je het aan? Debat: Sprekers en deelnemers gaan in prikkelend debat over de vraag: Is Inclusie een sprookje?

Award: De uitreiking van de Broeder Tuck Award 2019 vindt plaats.

Netwerkborrel: Om 16.15 uur dagafsluiting met een borrel en uiteraard verdere gelegenheid tot netwerken.

Deelname is gratis

Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend. We hebben een maximaal aantal plaatsen. De verwachting is dat je na inschrijving ook echt deelneemt aan deze dag. Inschrijvingen worden beoordeeld en behandeld op volgorde van binnenkomst. Na inschrijving ontvang je het toegangsbewijs. Voor alle deelnemers zijn consumpties, een lunch en een borrel geregeld.

Toegankelijkheid

Zoals je mag verwachten is er veel aandacht aan de toegankelijkheid van deze dag. In het inschrijfformulier kun je aangeven wat jouw eventuele wensen zijn.

Bron: Gelijk is Gelijk Netwerk

Publicatiedatum: 11 november 2019