Naar de bioscoop? De app Subcatch beschrijft wat je niet hoort!

Subcatch biedt ondertiteling voor slechthorende en dove mensen bij Nederlandstalige bioscoopfilms in de vorm van een gratis app. Deze app is te downloaden via de App Store of Google Play Store. Via je smartphone of tablet beschrijft de ondertiteling op een subtiele manier wat er te horen is aan spraak, muziek en geluiden. Zo kun je de hele film in alle bioscopen en filmhuizen in Nederland volgen. De app werkt eenvoudig.

Je kunt de de app installeren op je smartphone of tablet. Selecteer de film of serie die je gaat kijken en download de bijbehorende ondertiteling. Kies 'afspelen' zodra de film of serie begint. Subcatch zorgt ervoor dat de ondertiteling precies gelijkloopt met wat er in beeld te zien is.

Samenwerking Pathé

Subcatch is onlangs een samenwerking aangegaan met Pathé, aangezien deze als doel heeft bioscoopbezoek mogelijk te maken voor iedereen. De gebruikersvideo’s zijn bij Pathé opgenomen en theatermanager Steven Braber heeft een quote gegeven over het gebruik van Subcatch in de bioscoop. Pathé heeft hierover een persbericht gedeeld.

Hoe zijn de ervaringen van gebruikers?

Bron: Subcatch

Publicatiedatum: 10 juni 2021