Musical Urinetown toegankelijk voor slechthorende en dove mensen

Urinetown vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje waar water schaars is. Privé-toiletten zijn verboden en het boosaardige bedrijf dat de wc’s uitbaat, floreert door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Bobbie Goud heeft er genoeg van en spoort het volk aan tot opstand. Maar de situatie wordt ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot, de dochter van de toilettenbeheerder. Op zondag 16 februari 2020 voert Musicalgroep Utrecht een eigentijdse versie van de musical Urinetown uit. Omdat zij van mening zijn dat theater voor iedereen toegankelijk moet zijn, worden bij twee voorstellingen gebarentolken ingezet en is er een ringleiding beschikbaar.

Urinetown zit boordevol satirische humor en knipogen naar beroemde musicals als Les Misérables en West Side Story. Met cabareteske invloeden en flarden kleinkunst neemt deze intieme voorstelling zowel de politiek als het genre musical op de hak. Het is een verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie. Het thema is weliswaar plassen, maar het handelt over alledaagse zaken die ons allemaal raken. Deze musical speelde ruim drie jaar succesvol op Broadway en groeide uit tot een ware cult-hit. Het wordt uitgevoerd door een cast van enthousiaste en talentvolle zangers en acteurs onder begeleiding van het creatieve team bestaande uit muzikaal leider en regisseur Hubert ter Meulen, spel trainer en co-regisseur Charlotte Hulsbergen en choreografe Margoke Nijssen.

Waar?

Theater Kikker, Ganzenmarkt 14, Utrecht

Meer informatie en kaarten bestellen

Naast het gebruik van twee ervaren gebarentolken en de beschikbaarheid van een ringleiding is er extra aandacht voor de mimiek en expressie bij het acteren en zingen. Ook zijn er aanpassingen gemaakt in het geluid zodat dit beter voelbaar is voor het publiek en zijn ze voornemens ook geursensaties te gebruiken in de uitvoering.

Voor vragen en meer informatie kun je een e-mail sturen naar mgutrecht@gmail.com en je kunt ook telefonisch contact opnemen met Rolanda de Gilde via M 06 42 47 46 99. 

Interesse? Bestel hier je kaarten.

Crowdfunding actie

Het liefste willen zij de toegang tot deze voorstelling geheel gratis aanbieden zodat ook slechthorende en dove mensen met een kleine beurs de mogelijkheid hebben om naar deze voorstelling te komen kijken. Via deze link vind je meer informatie over de crowdfunding actie inclusief een korte video met een verdere toelichting.

Bron: Musicalgroep Utrecht

Publicatiedatum: 19 november 2019