Museumnacht 2019: Rondleiding in Amsterdam Museum voor slechthorende en dove bezoekers

Op zaterdag 2 november 2019 vindt de jaarlijkse Museumnacht plaats. In het Amsterdam Museum geeft een vaste museumdocent die zelf doof is tweemaal een rondleiding door het museum. De eerste rondleiding start om 19.00 uur en de tweede om 20.15 uur. Een stemtolk is ook aanwezig, zodat ook mensen die geen NGT beheersen de rondleiding kunnen volgen.

Het Amsterdam Museum is gevestigd in een prachtig historisch gebouw. De rijke geschiedenis van het pand zorgt niet alleen voor een bijzondere sfeer, maar ook voor een ingewikkelde route, diverse niveauverschillen en veel trappen. In het gebouw zijn liften die je toegang geven tot de meeste tentoonstellingszalen. Een enkele zaal is helaas niet toegankelijk voor een rolstoel. Het is helaas niet mogelijk het museum te bezoeken met een scootmobiel of een elektrische rolstoel.

Voorzieningen voor slechthorende en dove bezoekers in gebaren

Een belangrijk deel van de tentoonstelling ´Amsterdam DNA´ is te horen via de audiotour. Maar audiotours zijn niet geschikt voor iedereen. Daarom zijn de gesproken teksten nu ook geprint beschikbaar. Vraag ernaar bij de kassa of download hieronder de tekst: Audiotour Amsterdam DNA in schrift. Vanaf 2018 doet het Amsterdam Museum mee aan het programma Musea in Gebaren.

Rondleiding met schrijftolk (velowalker) in het Amsterdam Museum

Ben je slechthorend, maar wil je wel graag meer te weten komen over de stad Amsterdam? Kom dan naar onze rondleiding speciaal voor slechthorende bezoekers. Je vrienden, familie en begeleiders zijn natuurlijk ook van harte welkom. Met ondersteuning van een schrijftolk (velowalker) brengt de museumdocent de geschiedenis van de stad tot leven. Op de activiteiten pagina staan alle data van de geplande rondleidingen.

Meer informatie en aanmelden

Reserveren is gewenst. Dit kan door te mailen naar activiteiten@amsterdammuseum.nl of te bellen naar T 020 523 18 22. Per rondleiding kunnen maximaal 12 mensen mee.

Bron: Amsterdam Museum

Publicatiedatum: 25 september 2019