Musea in Gebaren bij jou thuis

Samen met dove museumgidsen brengt Musea in Gebaren kunstwerken bij jou thuis, in Nederlandse gebarentaal! Musea in Gebaren maakt kunst en cultuur toegankelijk voor slechthorende en dove mensen en is een gezamenlijk initiatief van Foam en Wat Telt! Sinds 2016 zijn er 22 dove deelnemers opgeleid tot museumgids en zijn er inmiddels 16 musea die structureel programma's aanbieden in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Volg Musea in Gebaren op Facebook en blijf op de hoogte.

Let op: Alleen via deze facebookpagina vind je een greep uit het aanbod:

De Lakenhal

Lara Cox met een schilderij over de Pilgrims die in 1620 naar Amerika vertrokken. Het schilderij hangt in Museum De Lakenhal, wat helaas voorlopig gesloten is.Wat is het naamgebaar voor Pilgrims? Wie droeg de bagage en waarom? > Bekijk hier de video.

Rijksmuseum

Perwin Schol van het Rijksmuseum vertelt jou meer over de kunststroming 'barok'. Normaal gesproken waren er in deze maanden rondleidingen door de prachtige tentoonstelling van Caravaggio-Bernini, Barok in Rome. Weet jij waar het woord 'barok' vandaan komt? En waarom de barok zich in de 17e eeuw niet in Nederland verspreidde? > Bekijk hier de video.

Van Gogh Museum

Maaike Ferf Jentink vertelt over de Zonnebloemen van Vincent van Gogh, uit het Van Gogh Museum.Weet jij waarom Vincent deze Zonnebloemen schilderde en voor wie? > Bekijk hier de video.

 

Publicatiedatum: 14 april 2020