Moet je je hoortoestel(len) verzekeren?

Gebruik je één of meerdere hoortoestellen, dan is dit een onmisbaar hulpmiddel voor je. Als het bijvoorbeeld beschadigd is, kapot gaat of je het kwijtraakt, wil je het zo snel mogelijk kunnen vervangen. Maar is je gehoorapparaat hiervoor wel verzekerd? En heeft het zin een om een gehoorapparaat verzekering af te sluiten via je audicien? Kassa, Het consumentenplatform van BNNVARA schreef er een artikel over.

Beeld: Annelies de Bruin fotografie - Coppes Hoorzorg

Kort samengevat kom het hier op neer: Een speciale hoortoestelverzekering lijkt misschien een goede keuze als de audicien je dit aanbiedt, maar blijf altijd kritisch. Deze verzekering is alleen interessant als de premie lager is dan een aanvullende kostbaarheden- of buitenshuisverzekering via je inboedelverzekering. En heb je genoeg spaargeld achter de hand om bij onherstelbare schade, verlies of diefstal zelf een nieuw toestel te kopen? Dan is dat misschien wel de beste keuze. Als is het maar omdat je dan niet hoeft te wachten op de schadeafhandeling van je verzekeraar en gewoon direct een nieuw toestel kunt kopen.

Heb je je tijdens de aanschaf van je gehoorapparaat toch laten verleiden om een verzekering via je audicien af te sluiten? En heb je daar spijt van? Weet dan dat je 14 dagen bedenktijd hebt. In deze periode mag je altijd zonder kosten de verzekering weer annuleren.

Lees het hele artikel bij de bron: Kassa - Is een speciale gehoorapparaatverzekering echt nodig?

Publicatiedatum: 19 april 2021