Leven met een beperking in de toekomst – hoe denk jij hierover?

Het Verwey-Jonker Instituut en Q-Consult Zorg doen in opdracht van het ministerie van VWS, directie langdurige zorg een toekomstverkenning over leven met beperkingen in 2050. Ze hebben een literatuurstudie gedaan en oriënterende gesprekken gevoerd over de verwachte macro-ontwikkelingen op het gebied van demografie, technologie, economie, en sociaal cultureel. Vervolgens hebben ze in focusgroepen met vakprofessionals en filosofen de toekomst voor zes leefdomeinen doordacht: wonen; zorg & ondersteuning; werk en dagbesteding; school en ontwikkeling; welzijn en maatschappelijke participatie; en vervoer en mobiliteit. Nu is de fase van de spiegelsessies met cliënten en naasten aangebroken. Doe jij mee?

In drie bijeenkomsten vragen zij wat voor ontwikkelingen jullie in de toekomst verwachten en hoe jullie aankijken tegen de toekomstscenario’s, die ze hebben gemaakt.

Ze willen je graag uitnodigen om mee te doen aan een bijeenkomst over het thema ‘Leven met een beperking in 2050’. In deze bijeenkomst delen ze wat ze hebben gelezen in de literatuur en wat ze hebben gehoord van mensen die in de zorg en ondersteuning werken. Ze horen graag van jou hoe jij over de toekomst denkt. Wat je ervan verwacht? Hoe ziet jouw leven er tegen die tijd uit? Hoe ziet je werk uit? Waar woon je? Wat doe je in je vrije tijd? Hoe ziet de zorg en ondersteuning er voor jou uit?

Voor wie?

Voor mensen met een beperking en naasten. Ook vrienden, ouders en broers en zussen kunnen zich aanmelden

Praktische informatie

Datum: woensdag 27 maart 2024

Tijd: van 10:30 tot 12:30 uur

Locatie: Utrecht

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan door een email te sturen naar: gverwaijen@verwey-jonker.nl

Publicatiedatum: 26 februari 2024