Kom jij in de knel door wet- en regelgeving?

Veel mensen met een beperking komen ernstig in de knel door de huidige wetten en regels. Heb jij voorbeelden van of ervaring met knellende wetgeving? Het kabinet onderzoekt momenteel de negatieve effecten van wetten en regels op mensen. Deel je ervaring. Je kunt je inbreng leveren tot 8 maart 2022.

De afgelopen jaren heeft Ieder(in) op verschillende levensgebieden aangegeven dat mensen met een beperking ernstig in de knel komen vanwege bestaande wet- en regelgeving. Vaak is bij het opstellen van wetgeving niet genoeg rekening gehouden met mensen met een beperking. Dit resulteert in veel bestaansonzekerheid voor deze groep. De afgelopen jaren heeft Ieder(in) aandacht gevraagd voor verschillende knelpunten, onder meer:
  • De stapeling van zorgkosten 
  • Discriminatie in wet- en regelgeving op het gebied van onderwijs en werk
  • Het zwart boek Jeugd: ouders aan het woord.

Deel jouw ervaringen 

Ben je in de knel gekomen door wet- en regelgeving? Bij jou in de gemeente? Of op een andere manier? Of kent jouw organisatie voorbeelden van knelpunten? Help de overheid wetten en regels te verbeteren die mensen ernstig in de knel brengen. Deel je ervaring in de online Consultatie van de overheid: Help knellende wetten en regels te verbeteren.

Bron: Ieder(in)

Publicatiedatum: 28 februari 2022