Klassiekers lezen met schrijvers - mét Ondertiteling en Gebaren

School of Life organiseert een online college-reeks met als thema: Klassiekers lezen met schrijvers. Welk boek moet je echt lezen? In deze digitale boekenreeks duik je vanaf 23 maart 2021 zes maanden lang samen met zes bekende schrijvers zes meesterwerken uit de literatuurgeschiedenis in! Met Marieke Lucas Rijneveld, Kader Abdolah, Connie Palmen, Sander Kollaard, Karin Amatmoekrim en Arthur Japin.

Hiervoor kozen zes Nederlandse schrijvers allemaal één roman uit de wereldliteratuur waarvan ze zeggen: ‘dit boek moet iedereen een keer lezen!’ Ze kwamen met boeken als 1001 nacht, De dood van Ivan Iljitsj van Tolstoj en Mevrouw Dalloway van Virginia Woolf. Samen maakten ze jouw boekenlijst voor 2021!

Online samenkomst

Na het lezen van elk boek kom je online samen. De schrijvers vertellen je dan meer over het werk en onder hun begeleiding denken we met elkaar verder na over de thema’s, karakters en verhalen. Kom er zo achter wat enkele van de beste boeken ooit geschreven voor jou kunnen betekenen!

De opzet

Jij krijgt voor elk boek een maand de tijd om het te lezen. Daarna kom je via Zoom samen met de schrijver die het boek gekozen heeft om meer over de verschillende lagen van het boek te leren. School of Life interviewt de schrijver over de context, de betekenis en het belang van het boek. Wat maakt het boek zo bijzonder volgens de schrijver? Wat heeft het bij hem/haar teweeggebracht? Waarom moet iedereen dit boek lezen? Wat kan je leren van de karakters? En welke betekenis heeft het werk voor ons in deze tijd? De colleges vinden plaats in een plenaire webinar-omgeving. Dit betekent dat alleen de interviewers en schrijvers in beeld zijn. Wel heb je de mogelijkheid om vragen te stellen via de Q&A-box en via de chat te reageren op vragen van de sprekers.

Wanneer en waar?

Van 23 maart - 24 Augustus 2021 20:00 - 21:30 uur via Zoom

Toegankelijk voor mensen met een gehooraandoening

Helemaal onderaan de pagina van School of Life kan je kiezen voor aanmelden met ondertiteling en/of gebaren (zie afbeelding). De boeken hoeven niet besteld te worden, maar zijn ook als e-book of van de bibliotheek te lezen.

Publicatiedatum: 09 februari 2021