Kentalis organiseert gratis webinars over communiceren op afstand met slechthorenden en doven

Het is een flinke uitdaging: hoe blijf je met elkaar in contact in een tijd dat zorg en onderwijs zoveel als mogelijk op afstand wordt gegeven? Beeldcommunicatie en chatten wordt nu meer dan ooit ingezet. Maar videobellen is voor dove en slechthorende mensen niet eenvoudig: vooral het volgen van een groepsgesprek is lastig.

Jessica Ernest (zelf slechthorend) weet hoe het is als je een gesprek via de telefoon of Skype niet meer zo goed kunt volgen.

Jessica vertelt over de mogelijkheden hoe je met diverse ondersteuning een gesprek toch kan volgen als je doof of slechthorend bent. Dat doet zij aan de hand van verschillende gratis webinars. Elk webinar heeft plek voor maximaal tien deelnemers, zodat er genoeg tijd en aandacht is voor persoonlijke vragen.

Communiceren op afstand voor professionals die werken met slechthorende en dove mensen

  • Vrijdag 17 April 15.00-16.30, Webinar l communiceren op afstand voor professionals die werken met doven en slechthorenden met gebarentolk! Aanmelden voor deze webinar, klik hier!

Communiceren op afstand voor ouders van slechthorende en dove kinderen 

  • Dinsdag 14 April 20.00-21.30, Webinar l communiceren op afstand voor ouders van dove en slechthorende kinderen met schrijftolk! Aanmelden voor deze webinar, klik hier!
  • Donderdag 16 April 20.30-22.00, Webinar l communiceren op afstand voor ouders van dove en slechthorende kinderen met schrijftolk! Aanmelden voor deze webinar, klik hier!

Bron: Kentalis

Publicatiedatum: 15 april 2020