Kennisdag DFNA9 op 5 oktober in Antwerpen

Op zaterdag 5 oktober 2019 organiseert de Stichting 'De negende van…' in samenwerking met de Belgische afdeling een 3e kennisdag over DFNA9. Dit keer zijn ze te gast bij prof. Dr. Vincent van Rompaey in de Universiteit Antwerpen. Onderwerpen zijn: DFNA9, de ontwikkelingen, onderzoeken en er vinden diverse interessante workshops en lezingen plaats. Daarnaast is er gelegenheid om je te laten informeren bij diverse stands en om in contact te komen met medische specialisten van het UZA, Radboudumc en Maastricht UMC+.

DFNA9 is opvallend in het klinische beeld en beloop, omdat het gehoorverlies zoals beschreven in diverse Nederlandse en Vlaamse families pas rond het 40e levensjaar gaat opvallen veelal vergezeld gaat van perioden van heftige duizelingsaanvallen met vegetatieve verschijnselen. Bij enkele Amerikaanse families met deze aandoening was de aanvangsleeftijd rond het 20e levensjaar. Voor een erfelijke vorm van gehoorverlies is het opvallend dat de aantasting van de gehoorfunctie en van de evenwichtsfunctie ongelijk in de tijd voor de beide oren plaats heeft. Meer weten over DFNA9? Lees verder.

Aanmelden

Voor deze dag moet je je wel vooraf aanmelden ook al heb je € 25,- betaald of ben je donateur. Dit i.v.m. het aantal beschikbare plaatsen en de zaalindeling. Stuur een mail via info@denegendevan.nl 

Ben je géén donateur en heb je géén € 25,- betaald? Klik dan HIER voor kaarten

Bron: de Negende van

Relevante links

Publicatiedatum: 03 september 2019