Het UMCG zoekt mensen met enkelzijdige aangeboren doofheid in verband met onderzoek

Voor onderzoek naar horen met 1 oor is het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) op zoek naar mensen die vanaf de geboorte doof zijn aan één kant. Het UMCG wil hiermee onderzoek doen naar de verschillen in het hoorvermogen met 1 oor tussen mensen die vanaf de geboorte doof zijn aan een oor en mensen die pas op latere leeftijd doof zijn geworden aan één oor. 

Deze informatie willen zij verzamelen via enkele vragenlijsten over hoe goed je hoort. Door deze vragenlijsten in te vullen hopen zij meer kennis te vergaren over het horen met 1 oor, zodat zij in de toekomst mensen met deze aandoeningen beter kunnen behandelen en informeren.

Onderzoek

Het onderzoek bestaat uit een drietal vragenlijsten die ongeveer 30 minuten van je tijd in beslag nemen. Deze vragenlijsten worden na aanmelding naar je adres opgestuurd, zodat je deze kan invullen. Vervolgens verzoeken zij je om de vragenlijsten in de bijgevoegde retourenvelop terug te zenden.Indien je iemand bent met enkelzijdige doofheid vanaf de geboorte en je hebt interesse in wetenschappelijk onderzoek, horen ze graag van je.

Meer informatie en aanmelden

Als je geïnteresseerd bent kun je mailen naar het onderstaande e-mail adres. Zij verzoeken je om je adresgegevens mee te sturen als je de vragenlijsten wenst te ontvangen. Voor interesse en verdere vragen kun je contact opnemen met de onderzoeker:Drs. P.J.H. Luchjenbroers via p.j.h.luchjenbroers@umcg.nl

Bron: UMCG 

Publicatiedatum: 12 december 2019