HEAR_ME: een dove en horende danser op zoek naar een universele taal

Op 26 februari 2023 staat HEAR_ME in het Factorium Theater in Tilburg. Deze korte, multimediale dansvoorstelling, waarbij twee entiteiten, ieder uit een andere wereld - een dove en horende danser- op zoek zijn naar een universele taal. Een confrontatie tussen verlangen en een gebrek aan empathie is hun uitdaging.

De dansers dragen sensoren waarmee zij licht, muziek en animaties tijdens de performance kunnen aansturen of beïnvloeden. Deze techniek wordt ingezet als een versterkende communicatietool voor slechthorende en dove mensen. Voor zowel de dansers als voor het publiek een unieke en dynamische beleving.

Try-Out

De voorstelling is een Try-Out met een tweeledig doel:
  1. Mensen met een auditieve bepekring een podium en  een stem geven om een brug te slaan tussen de horende maatschappij en de dovengemeenschap. Er is helaas nog een te grote maatschappelijke kloof tussen deze twee.
  2. Een leermoment voor de producenten van deze voorstelling om zo te komen tot een volwassen dansvoorstelling in de Nederlandse theaters, festivals en schouwburgen.

Informatie en reserveren

De voorstelling is gratis te bezoeken. Voor meer informatie of reserveren kun je contact opnemen via info@theandmusic.com.

Bron: Factorium

Publicatiedatum: 14 februari 2023