Gezocht: slechthorende en dove jongeren die met plezier sporten

Ben jij ongeveer tussen de 16 en 27 jaar oud, slechthorend of doof en sport je met plezier in een 'horende' omgeving? Dan is er interesse in jouw ervaringen. Wat maakt jouw sport zo fijn om te doen? Wat brengt het sporten jou? Hoe communiceer je met de andere sporters, de trainer en de scheidsrechter? Je hoeft echt geen topsporter te zijn om mee te kunnen doen. Het gaat vooral om het plezier wat sporten jou geeft. Ervaringen die andere slechthorende en dove jongeren motiveren om ook te sporten. Want zij sporten veel minder dan horende jongeren. Dit project ‘Dovensport in Beeld’ wil hen laten ontdekken wat sporten voor hen kan betekenen. Gaat dit over jou? Laat dan van je horen!

Dovensport in Beeld’ is een project van KNDSB, Divers Doof en andere D/SH organisaties zoals NDJ, SH-jong, Fodok, Kentalis en Gehandicaptensport Nederland. Zij maken vijf korte films met en voor slechthorende en dove jongeren. Elke film gaat over één sporter op een horende sportvereniging. In de film komt ook de trainer aan het woord. Elke film laat een andere sport zien. De film gaat ook in op hoe zowel horende als slechthorende en dove mensen moeten geven en nemen om te kunnen samenwerken. Dat is niet altijd makkelijk, maar jullie kunnen laten zien dat het mogelijk is en fijn is om te doen. Daarnaast wordt er een support team opgericht, dat bestaat uit vijf sporters die anderen ondersteunen om de eerste stappen te zetten naar een geschikte sport.

Meer informatie en deelnemen

Wil je meedoen met dit project of meer informatie? Neem contact op met Ada van de Weijer, via M 06 51 56 44 82 of avdweijer@xs4all.nl.

Jullie gaan dan eerst met elkaar in gesprek over jouw ervaringen en of er een samenwerking mogelijk is. Daarna beslist de redactie met wie ze gaan filmen. Filmen vindt naar verwachting plaats in november 2020. Hopelijk is sporten dan weer mogelijk, ondanks corona. De opnames duren ongeveer anderhalve dag.

De films worden gemaakt door Booz (Ada van de Weijer en Arnold Folkerts) en FJmove (Maaike Ferf Jentink, dove sportbegeleidster). Zij namen het initiatief. Booz heeft al meerdere films gemaakt met slechthorende en dove jongeren. 

Publicatiedatum: 29 juni 2020