Geen woord meer missen dankzij CinemaConnect ofwel Mobile Connect

Als ondersteuning voor slechthorende bezoekers zijn poppodia en zalen van een bioscoop of schouwburg te voorzien van het Sennheiser CinemaConnect systeem. Met dit systeem kunnen bezoekers via een smartphone en de Sennheiser CinemaConnect app het geluid van een film weergeven op een hoofdtelefoon, oortjes of gehoorapparaat. Als de smartphone en het hoortoestel beiden voorzien zijn van Bluetooth. Download voor je bezoek de app via de Google Play Store of via de Apple App Store en denk er aan om een koptelefoon of oortjes mee te nemen.

Hoe werkt het? - Cinema connect stap voor stap

  1. Download de Sennheiser Cinema Connect app via de App Store of Google Play. Vergeet ook niet je eigen oortelefoontjes mee te nemen! 
  2. Activeer in de zaal het audiokanaal door je WiFi om te schakelen naar het Cinema Connect netwerk.
  3. Start de app en pas het volume naar wens aan.

Voordeel

Het voordeel voor de zaalexploitant is dat de slechthorende mensen de eigen smartphones meenemen. Door de toepassing van wifi is een kwaliteit bereikbaar die met een ringleiding niet is te realiseren. In Nederland is het systeem inmiddels in gebruik in het Filmhuis Focus te Arnhem, Pathé Buitenhof en Omniversum, beiden in den Haag. Verspreid over de wereld is het al enige tijd in gebruik bij operahuizen, concertpodia en theaters. Deze toepassing sluit nauw aan bij het statement van de IFHOH van 7 oktober 2017, uitgebracht ter gelegenheid van de conferentie in Berlijn dat in het teken stond van toegankelijkheid.

Bron: Sennheiser

Publicatiedatum: 08 april 2019