Eerste minister van Gehandicaptenzaken bekend

Rick Brink, lokale politicus, is op 17 juni 2019 verkozen tot de eerste ‘minister van Gehandicaptenzaken’ van Nederland. Hij krijgt deze titel in een tv-show van omroep KRO-NCRV en mag nu een jaar lang namens deze omroep in Den Haag lobbyen voor Nederlanders met een handicap.

Foto: Frank van der Burg

Rick Brink werkt in het dagelijks leven als projectleider in de zakelijke dienstverlening. Ook heeft hij al enige jaren politieke ervaring als CDA-fractievoorzitter in de gemeenteraad van Hardenberg. Rick: "Ik ben een gelovig man en dat maakt dat de C in het CDA mij ook in bijzonder aanspreekt."

Integratie van kinderen

Brink vindt het belangrijk dat de allereerste Minister van Gehandicaptenzaken laat zien dat hij/zij van meerwaarde is voor Nederland. “Dat kun je in mijn beleving doen door te werken aan heel concrete thema’s waarmee je laat zien dat je echt een aanvulling bent op de ministersploeg zoals deze er nu zit. Er gebeurt wel het nodige voor de mensen met een handicap, maar dat is niet genoeg, vind ik. Daarom wil ik bijvoorbeeld werken aan meer inclusieve speeltuinen, waar kinderen elkaar accepteren. Ongeacht wie ze zijn of wat ze kunnen en waar kinderen met een handicap zelfstandiger worden.”

Bron: KRO NCRV

Publicatiedatum: 18 juni 2019