Dordrechts Museum organiseert rondleiding 'in het licht van Cuyp' in gebarentaal

Zaterdag 27 november 2021 kan je in het Dordrechts Museum een rondleiding in Nederlandse Gebarentaal volgen door de tentoonstelling 'In het licht van Cuyp'. Je bekijkt de hoogtepunten uit de tentoonstelling en komt alles te weten over de impact van Cuyp op de Engelse kunstmarkt en de Engelse landschapschilders. Deze rondleiding voor doven en slechthorenden wordt gegeven door een rondleider die zelf doof is.

Het Dordrechts Museum vindt het belangrijk om toegankelijk te zijn voor iedere bezoeker. Het ontwikkelen van programma's en activiteiten voor bezoekers met specifieke behoeften is daarbij essentieel.

De rondleiding in Nederlandse Gebarentaal is in samenwerking met stichting IN Gebaren. Eén van de projecten van de stichting is Musea in Gebaren, een initiatief dat kunst en cultuur toegankelijk maakt voor doven en slechthorenden. Sinds 2016 zijn er 22 dove deelnemers opgeleid tot museumgids en zijn er inmiddels 18 musea die structureel programma's aanbieden in Nederlandse Gebarentaal (NGT).

De rondleiding in gebarentaal door de tentoonstelling 'In het licht van Cuyp' is zaterdag 27 november 2021 van 15.00-16.00 uur. Tickets zijn €10,- per persoon, incl. entree. Eventuele begeleiders hebben ook een kaartje nodig. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveren kan via Dordrechts Museum

Publicatiedatum: 11 november 2021