Deelnemers gezocht voor onderzoek evenwichtsstoornissen

In het Academisch Ziekenhuis in Maastricht vindt onderzoek plaats naar evenwichtsproblemen. De onderzoekers willen de klachten van mensen met een evenwichtsaandoening beter in kaart brengen. Daarvoor hebben zij een app voor de smartphone ontwikkeld, dat als een soort dagboek werkt. Met de verwachting om uiteindelijk een betere diagnose en behandeling te kunnen bieden. De onderzoekers zijn op zoek naar patiënten met evenwichtsklachten die deze app willen gebruiken.

Wat moet je tijdens het onderzoek doen?

Gedurende 4 weken korte vragenlijsten invullen op je telefoon of tablet op het moment dat het je het beste uitkomt. Daarnaast vul je ‘normaal-gebruikte’ vragenlijsten in op vijf vaste momenten. Na afloop van het onderzoek krijg je een overzicht van je resultaten. Hierdoor krijg je een beeld van je evenwichtsklachten in de afgelopen maand.

Wie kan er mee doen?

  • Mensen van 18 jaar of ouder
  • Mensen die bekend zijn met een evenwichtsstoornis, vastgesteld door een KNO-arts, of genetisch bevestigd bij jezelf of een familielid.
  • In het geval van DFNA9 - als DFNA 9 niet officieel is vastgesteld, maar als je ongeveer dezelfde klachten hebt als je familieleden met DFNA9, mag je ook deelnemen.

Hoe kun je deelnemen?

Stuur een mail naar de onderzoekers via poli.kno@mumc.nl  Vermeld daarin je naam, telefoonnummer en emailadres. Vermeld in de titel van het bericht “app voor evenwicht”.

Vragen?

Voor vragen over dit onderzoek kun eveneens mailen via poli.kno@mumc.nl

Bron: Nieuwsbrief DFNA9Relevante links

Publicatiedatum: 20 mei 2019