Cross Comix Festival met gebarentolk

In Rotterdam vindt van 13 tot 17 november 2019 een visueel spektakel plaats. Het internationale festival Cross Comix verrast met een wervelende mix van nieuwe verhalen, beeldcultuur en absurdisme. Ontmoet toonaangevende beeldmakers en -denkers, auteurs, storytellers, kunstenaars en musici voor een wervelend feest vol inspirerende cross overs! De programma’s in de grote zaal van Theater Rotterdam zijn op zondag 17 november van 14.00 tot 18.00 uur met begeleiding van een gebarentolk.

Posy Simmons - 14.15 uur

Scherpe satire, progressieve (vrouwelijke) personages en iconische stripverhalen tekenen de indrukwekkende carrière van de Engelse grande dame van de strip. Al ruim vijftig jaar is ze geliefd bij lezers -en gevreesd bij politici- om haar messcherpe pen en observaties.

Kamagurka & Herr Seele - 15.00 uur

Schilderijen en objecten van Kamagurka & Herr Seele, de Vlaamse peetvaders van de underground en absurdisme, zijn voor het eerst te zien in Rotterdam! Samen met Zerp Galerie presenteert Cross Comix Au rendez-vous des amis, een vervolg op de gelijknamige tentoonstelling in De Zwarte Panter te Antwerpen. Het kunstenaarsduo neemt op onnavolgbare wijze een loopje met de kunstgeschiedenis, schopt tegen heilige huisjes en brengt een hommage aan barokmeester Peter-Paul Rubens. Een glansrol in de expo is -uiteraard- weggelegd voor hun gekuifde stripheld Cowboy Henk, erfgenaam van het surrealisme en icoon van hedendaagse kunst.

Wilbert Plijnaar - 17.00 uur

Zit zondag 17 november vooraan bij de officiële boekpresentatie van ‘Wilbert Plijnaar, Rotterdammer in Hollywood’! Niemand minder dan stripmaker Peter ‘Sigmund’ de Wit schreef een indrukwekkende biografie over de internationaal succesvolle Rotterdamse scenarist, illustrator en story artist Wilbert Plijnaar die al 25 jaar vanuit LA voor alle grote studio’s werkt: van Warner Bros en 20th Century Fox tot Dreamworks.

Bron: CrossMix


Publicatiedatum: 07 november 2019