Corona in de stad: De stille wereld wordt nog stiller

In de digitale tentoonstelling 'Corona in de stad' van Amsterdam Museum staat de 'zaal' van Slechthorend Amsterdam online! In 'De stille wereld wordt nog stiller' is te zien waar slechthorende Amsterdammers tegenaan lopen en hoe zij hun stad in coronatijd ervaren. De anderhalvemeter-samenleving zorgt immers voor de nodige uitdagingen. Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje. 

Er zijn in Amsterdam meer dan 129.000 mensen met gehoorverlies. Slechthorend zijn is een onzichtbare aandoening. Je ziet het vaak niet. En iemand met gehoorverlies is zich niet altijd bewust van wat hij of zij mist. Schaamte en ontkenning kunnen hierbij een rol spelen.

Ingewikkeld

Mensen met gehoorverlies vinden sociaal samenzijn vaak ingewikkeld. Zij trekken zich soms simpelweg terug en onthouden zich van gesprekken en deelname aan activiteiten. Soms zijn zij terughoudend in het zoeken van een oplossing voor hun gehoorproblemen, ondanks de toenemende impact op hun leefwereld. En de wereld heeft vaak weinig aandacht voor hen. In dit coronatijdperk zien we dat mensen met gehoorverlies nog verder teruggeworpen worden op thuis. De stille wereld wordt nog stiller.

Slechthorend Amsterdam

Slechthorend Amsterdam is een community van mensen met gehoorverlies. Het is een initiatief van Marja de Kinderen, ervaringsdeskundig Hoorcoach en maatschappelijk betrokken ondernemer. Ze gaan uit van de mogelijkheden en vragen aandacht voor het toegankelijker maken van de stad, door het organiseren van netwerkbijeenkomsten, de maandelijkse nieuwsbrief en aandacht in sociale media.

Bron: Slechthorend Amsterdam

Publicatiedatum: 21 juni 2020