Communicatie platform voor dove, slechthorende en horende mensen: op 1 LIJN.online

Het eenvoudige en gebruiksvriendelijke communicatieplatform voor slechthorenden, doven en horenden, Op 1 LIJN.online, oogst veel lof. Het idee is ontstaan doordat drie schrijf- en gebarentolken, aan het begin van de coronacrisis, vonden dat er iets moest gebeuren voor mensen met een auditieve beperking. Door de ervaring die ze opdeden met het tolken op afstand begon de weerstand tegen deze vorm van communicatie geleidelijk aan af te nemen. Je kunt veel mensen tegelijkertijd bereiken, mensen komen met de meest creatieve ideeën, het bespaart tijd, is niet belastend voor het milieu, en je komt met een breed scala van mensen in contact. Een initiatief met toekomst, ook na corona.

Op 1 LIJN.online biedt de mogelijkheid om een op maat gemaakte bijeenkomst te verzorgen via hun platform. Via info@op1lijn.online maak je een afspraak. Je ontvangt een formulier waarop je kunt aangeven wat je wensen zijn. En zij zorgen dan dat er op de aangegeven datum een host, schrijftolk en tolk NmG/ NGT aanwezig zijn, zodat de communicatie voor iedereen toegankelijk is. Denk aan een vergadering, een dansles of iets anders dat je al langer op het oog hebt.

Eén van de deelnemers gaf na afloop aan: "Ik ben zeer enthousiast over dit platform. Zowel de schrijf- als de gebarentolk is tijdens een sessie uitmuntend te volgen. Snel en accuraat."

Voordelen voor de tolk

Op 1 LIJN.online biedt tolken een mogelijkheid om aan het werk te blijven, contact te houden met het werkveld en inkomsten te genereren. Niet alleen voor nu, maar ook in de toekomst. We verwachten dat de behoefte ook na deze Corona-periode blijft bestaan.Alle tolken zijn welkom en het werk zal verdeeld worden. Een aantal dagen vullen de initiatiefnemers van het platform zelf in en andere momenten vragen zij collega’s het te bemannen. Tolken kunnen hen benaderen om zich in te schrijven. Ze zijn allemaal welkom. Het streven is om - als de situatie het toelaat- te werken met laatste jaars studenten van de HU ( gebarentaal tolken in het vierde jaar en tweede jaars schrijftolken).Voor hen ligt de opleiding nu ook stil en er is een grote behoefte aan oefensituaties. Ze werken hiervoor samen met de HU. Uiteraard is er een mentor aanwezig om bij de sturen en over te nemen als het niet zou lukken. Als je liever geen stagiaire bij de bijeenkomst wilt kun je dat aangeven op het vragen formulier.

Meer informatie

Op 1 Lijn.online


Publicatiedatum: 06 oktober 2020