Bijeenkomst 'muziek en gehoor' Amsterdam

Slechthorend Amsterdam organiseert op 21 december 2019 een netwerkbijeenkomst over muziek en gehoor met aansluitend een kerstborrel. Om naar muziek te luisteren heb je meestal je oren nodig. Als je gehoor verandert of achteruit gaat, is het echter vaak nog mogelijk om van muziek te kunnen genieten, uiteraard afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden. Hierbij is aandacht voor de wijze waarop geluid vervormt, maar ook over de rol van aandacht, gewenning en voorstellingsvermogen.  


De bijeenkomst is van 14.00 - 17.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Je naasten, bijvoorbeeld je partner of familie zijn van harte welkom! 

Sprekers

Tijdens deze middag vertellen Dr. Jan de Laat, audioloog, en Dr. Rebecca Schaefer, hersenonderzoeker en muziekpsycholoog, over muziek bij verminderd gehoor. Hierbij is aandacht voor de wijze waarop geluid vervormt, maar ook over de rol van aandacht, gewenning en voorstellingsvermogen. Zij nemen ons mee in de wereld van muziek bij verminderd gehoor. Beiden zijn werkzaam in Leiden. De eerste bij het LUMC als audioloog en klinisch fysicus en Rebecca als neurowetenschapper en specialist op het vlak van muziekcognitie bij het Instituut Psychologie van de Universiteit Leiden. Beiden zijn tevens muzikant.

De locatie, meer informatie en aanmelden

Meer informatie (over de locatie) en aanmelden is op te vragen bij Marja de Kinderen via M 06 21 99 18 48 Whatsapp of marja@slechthorendamsterdam.nl  

Bron: slechthorend amsterdam

Publicatiedatum: 02 december 2019