Bezoek tentoonstelling Voorlinden met NGT of op sokken

Museum Voorlinden verzamelt, presenteert, bewaart, beheert, conserveert, restaureert en publiceert moderne en hedendaagse kunst, in en buiten het eigen gebouw. Hier krijgt kunst betekenis voor een breed samengesteld (inter)nationaal publiek. Het museum heeft voor ogen een ontmoetingsplaats te zijn waar mensen graag willen vertoeven. Speciaal voor mensen met gehoorverlies biedt Voorlinden een rondleiding door de tentoonstelling van Ron Mueck in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Ook een prikkelarm bezoek is mogelijk.

De rondleidingen worden gegeven door een dove rondleider en vertaald naar gesproken Nederlands door een tolk NGT-NL.

Praktische informatie

Kosten: 8,50 euro exclusief entreeticket

Taal: Nederlands

Tijd: van 13.30 tot 15.00 uur

Data: 24 augustus & 19 oktober 2024

Koop hier je ticket voor een van de rondleidingen in NGT

Let op!

  • Voor de tentoonstelling van Ron Mueck heb je óók een entreeticket met een starttijd nodig. Die kun je hier online kopen.
  • Per rondleiding is er plek voor maximaal 15 personen en vol is vol!

Stilte op sokken uur

Wil je graag komen als het wat rustiger is het museum? Kom dan doordeweeks na 14.00 uur, vermijd schoolvakanties of boek een ticket voor het Stilte op sokken-uur.

Prikkelarm bezoek

Elke zaterdag- en zondagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur kun je genieten van een stil en rustig museum tijdens het Stilte op sokken-uur. Slechts een beperkt aantal bezoekers mogen dan het museum bezoeken. Elke bezoeker vragen we de telefoon op stil te zetten, gesprekken te bewaren voor later en schoenen op te bergen in één van de gratis kluisjes, zodat iedereen in rust kan genieten van de kunstwerken. Tickets koop je het best tevoren online. Het kan voorkomen dat er een kleine rij staat voor de controle bij de museumbalie.

Begeleider meenemen

Kun je niet zelfstandig het museum bezoeken? Je mag maximaal 1 begeleider gratis meenemen. Omdat zij niet altijd kunnen beoordelen of iemand zelfstandig het museum kan bezoeken of niet, kunnen wij vragen om een (OV) begeleiderskaart of een verklaring van de (huis)arts waarin staat dat begeleiding nodig is.

Hulphond meenemen

Natuurlijk zijn geregistreerde geleidehonden welkom in het museum en restaurant. Met een hesje of tuig voorzien van de tekst ‘niet aaien’, ‘niet afleiden’ of het logo van de geleidehondenorganisatie zorg je dat ze duidelijk herkenbaar zijn.

Ringleiding aanwezig

Ga je naar een lezing of draait er een documentaire in het auditorium? Hier is een ringleiding aanwezig. Je kunt een hoortoestel op de T-stand zetten en zo de audio direct beluisteren.

De Infinity Mirror Room: Gleaming Lights of the Souls van Yayoi Kusama is een spiegelkamer met knipperende LED-lampjes. Als je je ongemakkelijk voelt bij knipperende lichten en/of afgesloten, donkere ruimtes, dan raden we je aan niet het kunstwerk te betreden.

Toegankelijkheid voor doven en slechthorenden

Museum Voorlinden is aangesloten bij Musea in Gebaren, een initiatief van IN Gebaren. Musea in Gebaren maakt kunst en cultuur toegankelijk voor dove en slechthorende bezoekers. Voorlinden biedt rondleidingen aan in Nederlandse Gebarentaal (NGT), door een dove museumgids. 

Meer informatie: Voorlinden

Publicatiedatum: 09 juli 2024