Basisschool uit Appelscha keert spaarvarken om voor Stichting Hoormij

Ieder jaar, tijdens de meester- en juffendag, geven kinderen van Basisschool de Riemsloot uit Appelscha een bijdrage voor een goed doel. Dit jaar was de opbrengst van het spaarvarken voor Stichting Hoormij/NVVS. Twee leerlingen op de school hebben gehoorproblemen en hier wilden ze graag aandacht voor. De kinderen hebben bij elkaar het mooie bedrag van maar liefst € 380,45 geschonken. Stichting Hoormij/NVVS is verrast en dankbaar.

Jeanette Tanja van de Riemsloot: 'Ieder jaar vieren wij op onze school de verjaardagen van de leerkrachten en vragen dan aan de kinderen om een donatie in onze spaarpot te doen voor een goed doel. We kiezen altijd een doel uit die betrekking heeft op een van onze leerlingen.' Stichting Hoormij waardeert deze bijdrage enorm en vindt het hartverwarmend. Dergelijke acties zijn onmisbaar bij het jaarlijks realiseren van de vele activiteiten en projecten om mensen met een gehoor- en/of evenwichtsaandoening te ondersteunen, zodat zij net als ieder ander optimaal kunnen functioneren in de maatschappij.

Twee leerlingen, Simon en Madelief, hebben de cheque overhandigd aan Ina Hofstee, zelf ook slechthorend en actief voor Stichting Hoormij/NVVS.

Slechter horen kan een strijd zijn

Slechter horen of te maken hebben met een gehooraandoening kan een strijd zijn. Met jezelf, voor acceptatie. Met mensen in je omgeving, die niet echt door hebben wat je meemaakt. In het gesprek met artsen bij wie je steeds opnieuw moet uitleggen wat de gevolgen zijn van je aandoening. Het zegt niets over jouw kwaliteiten, maar door bijvoorbeeld vermoeidheid, concentratieproblemen of overprikkeling is het wel van invloed op je functioneren. Bij Stichting Hoormij begrijpen we dat. We lossen het niet allemaal voor je op, maar we zetten ons met jou in voor iedereen met gehooraandoeningen. We brengen je in contact met lotgenoten. Je krijgt actuele informatie over aandoeningen, maar ook over de (on)mogelijkheden van hulpmiddelen. Waardoor jij de beste keuze voor jou kunt maken. En wij zetten ons in voor jouw belangen. Hoe dan? Denk aan het stimuleren van onderzoek, lobby richting vele partijen, het verbeteren van toegankelijkheid van gebouwen en goede integratie op school en werk.

Publicatiedatum: 11 juli 2019