App Hoor & Kijk geeft informatie aan ouders van baby's en dreumesen met gehoorverlies

Als ouders te horen krijgen dat hun kind doof of slechthorend is, lopen zij vaak rond met vragen. De app Hoor & Kijk biedt ouders van kinderen van 0 tot 1,5 jaar en andere betrokkenen informatie en adviezen rondom het gehoorverlies. De app is gratis beschikbaar.  

In de nieuwsfeed van de app staan korte artikelen met informatie, tips en activiteiten voorzien van beeldmateriaal. In de artikelen is er aandacht voor het gehoor, de taalontwikkeling, visueel communiceren en ervaringen van andere ouders. De leeftijd van het kind en het type gehoorverlies bepalen welke artikelen als eerste te zien zijn. De app is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels. Daarnaast zijn de artikelen desgewenst beschikbaar in twaalf talen.

Totstandkoming van de app

Rosanne van der Zee, onderzoeker en projectleider van de app: “De app is ontwikkeld door een diverse groep professionals die werken met jonge dove en slechthorende kinderen. De ouders van deze kinderen gaven aan behoefte te hebben aan een app met informatie rondom het gehoorverlies. Hierin kunnen ouders de informatie en tips op elk moment opzoeken en gemakkelijk delen met anderen. Met Hoor & Kijk krijgen ouders en andere betrokkenen, zoals opa’s en oma’s, in een oogopslag informatie op maat.”

De app is ontwikkeld door de NSDSK en YipYip en gebaseerd op de methode Natuurlijk Communiceren. Hoor & Kijk is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars.De app Hoor & Kijk is gratis beschikbaar in de Appstore en via Google Play.

Publicatiedatum: 18 oktober 2020