Amsterdam UMC zoekt hoortoesteldragers én mensen zonder gehoorproblemen

Amsterdam UMC voert gehoortesten uit om te bepalen of slechthorende machinisten waarschuwingsgeluiden in treinen voldoende horen om veilig te kunnen werken. Deze beroepsspecifieke gehoortest is toe aan vernieuwing. Door deze ‘treintest’ te verbeteren, kunnen machinisten zo lang mogelijk blijven werken ondanks achteruitgang van het gehoor op latere leeftijd. Daarom zoeken zij hoortoesteldragers tussen de 40 en 75 jaar en mensen zonder gehoorproblematiek. Help mee met het vernieuwen van de treintest, zodat machinisten niet zomaar hoeven worden uitgerangeerd.

Gehoorverlies moet niet leiden tot gedwongen stoppen met werken. Daarom is een nieuwe gehoortest voor machinisten ontwikkeld. In een geluidscabine wordt het achtergrondgeluid uit treinen afgespeeld en moet de deelnemer reageren op een steeds zachter wordend waarschuwingssignaal. Als waarschuwingssignalen niet meer hoorbaar blijken, dan is dit mogelijk met goed ingestelde hoortoestellen op te lossen.

Waarom meedoen?

Het onderzoek levert niet alleen een verbeterde gehoortest op, maar ook nuttige kennis over het detecteren van waarschuwingssignalen met hoortoestellen. Dit is ook voor andere beroepen relevant. Zo draag je bij aan een toekomst waarin slechthorende mensen hun werk zo lang mogelijk - goed en veilig - kunnen blijven doen.

Hoe kun je helpen?

Amsterdam UMC zoekt hoortoesteldragers tussen de 40 en 75 jaar én mensen zonder gehoorproblemen tussen 40 en 60 jaar.

Duur onderzoek: maximaal 2 uur ( inclusie pauze)
Tegemoetkoming: cadeaubon €15,- en reiskostenvergoeding
Locatie: Amsterdam UMC, locatie AMC

Wat houdt het onderzoek in?

Na een gehooronderzoek volgen een aantal testjes in een geluidscabine. Je luistert daarbij naar waarschuwingssignalen in achtergrondgeluid. Bij enkele gehoortesten krijg je een treinsimulatie te zien. Draag je hoortoestellen? Dan meten zij eerst hoe deze staan ingesteld. Alle testen doen ze met en zonder hoortoestellen in jouw oren. Zij passen de instelling van jouw hoortoestellen niet aan.
Help mee, zodat slechthorenden veilig kunnen blijven werken! 

Meer informatie en aanmelden

Voor aanmelden en meer informatie kun je terecht op: treintest.nl

Publicatiedatum: 20 november 2023