Amsterdam Museum organiseert rondleidingen in NGT - De Gouden Koets

Ben je slechthorend of doof en wil je graag meer te weten komen over De Gouden Koets? Kom dan op zaterdag 15 januari 2022 of zaterdag 19 februari 2022 mee met de rondleiding die het Amsterdam Museum organiseert. Een museumdocent geeft de tour in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Na een restauratie van ruim vijf jaar is de Gouden Koets voor het eerst weer voor publiek te zien. Bezoekers kunnen de koets in alle rust van heel dichtbij bekijken in een glazen behuizing op de binnenplaats van het Amsterdam Museum.

In zes museumzalen rondom de binnenplaats geven honderden cultuurhistorische objecten, schilderijen, Oranjesnuisterijen, kledingstukken, spotprenten, foto’s, bewegende beelden en hedendaagse kunstwerken een veelzijdig beeld van de geschiedenis en het gebruik van de Gouden Koets en de discussies uit verleden en heden over dit iconische voertuig. Het Amsterdam Museum nodigt bezoekers ook uit hun opvattingen over de Gouden Koets te delen.

Rondleidingen in NGT

Voor bezoekers met een gehoorbeperking organiseert het Amsterdam Museum met regelmaat een rondleiding in NGT. Door de Coronamaatregelen was de laatste rondleiding in 2020. Een rondleider die zelf doof is, is opgeleid om in gebarentaal rondleidingen in het Amsterdam Museum en in de tentoonstelling De Gouden Koets te geven.

Schrijftolk

Ben je slechthorend en maak je liever gebruik van een schrijftolk? Geef het dan aan bij het Amsterdam Museum via info@amsterdammuseum.nl. Bij voldoende animo kunnen zij nog een rondleiding met schrijftolk organiseren!

Algemene informatie rondleidingen NGT

De rondleidingen in NGT door de tentoonstelling De Gouden Koets vinden plaats op:

  • zaterdag 15 januari 2022 (14.00 tot 15.00 uur)
  • zaterdag 19 februari 2022 (14.00 tot15.00 uur)

Aanmelden en tickets bestellen kan via de website van het Amsterdam Museum. Deelname aan een rondleiding kost € 2,50, exclusief museumentree. Vrienden en familie zonder auditieve beperking zijn natuurlijk ook van harte welkom. Goed om te weten: de audiotours in het Amsterdam Museum zijn het hele jaar door ook in printversie te verkrijgen. De rondleidingen zijn ook voor groepen te boeken via boekingen@amsterdammuseum.nl.

Informatie

Kijk voor meer informatie op Amsterdam Museum.

Publicatiedatum: 15 december 2021