Amsterdam Museum organiseert rondleiding voor slechthorende bezoekers

Ben je slechthorend en wil je graag meer te weten komen over de stad Amsterdam? Kom dan de rondleiding van het Amsterdam Museum, speciaal voor slechthorende bezoekers. Je vrienden, familie en begeleiders zijn natuurlijk ook van harte welkom. Met ondersteuning van een schrijftolk (velowalker) of Nederlandse Gebarentaal (NGT) brengt de museumdocent de geschiedenis van de stad tot leven in de nieuwe tentoonstelling Wereld-Stad waar vooral aandacht is voor de relatie van de stad met de rest van de wereld.


De afgelopen eeuwen hebben de meest uiteenlopende mensen en culturen hun sporen nagelaten in Amsterdam. Op hun beurt lieten Amsterdammers ook hún sporen achter in de wereld. De tentoonstelling Wereld-Stad laat zien hoe deze interactie tussen Amsterdam en de rest van de wereld de stad heeft gemaakt tot het Amsterdam van nu. 

Rondleidingen NGT

Het museum heeft samen met de Stichting Musea in Gebaren drie mensen die zelf doof zijn opgeleid om in gebarentaal rondleidingen in het Amsterdam Museum te geven. Een rondleiding op maat. Op de meeste rondleidingen in NGT is ook een stemtolk aanwezig zodat de rondleiding ook voor bezoekers die geen gebarentaal beheersen te volgen is. Musea in gebaren is een project van Foam en WatTelt! met verschillende musea in Nederland om kunst en cultuur toegankelijker te maken.

Datum: zondag 11 augustus 2019 van 14.00 – 15.30 uur.

Rondleidingen met schrijftolk

Een museumgids leidt de groep rond, samen met een schrijftolk die ook meeloopt en alles typt wat er wordt gezegd. Deelnemers krijgen ook een tablet mee waarop deze tekst te lezen is.


Locatie: Amsterdam Museum 

Kosten: de rondleiding is gratis, exclusief entree!c(kinderen tot 18 jaar hebben gratis entree). 

Informatie en contact

Reserveren is gewenst. Dit kan via Amsterdam Museum of te bellen naar T 020 523 18 22. Per rondleiding kunnen maximaal 12 mensen mee. Wil je zien hoe een rondleiding met schrijftolk gaat? Kijk dan naar dit filmpje.

De rondleidingen zijn ook voor groepen te boeken via boekingen@amsterdammuseum.nl.  

Bron: Amsterdam Museum

Publicatiedatum: 23 juli 2019