Acteerworkshops voor slechthorende en dove tieners

In navolging van het succes van Wiren the Movie verzorgt regisseur Ivan Tai-Apin op 7 en 14 december een tweedelige acteerworkshop voor slechthorende en dove tieners (12 t/m 18+) in Amsterdam Zuid-Oost. Tijdens deze speciale pop-up editie leer je de basistechnieken van acteren. Na afloop van de workshop gaan wij gezamenlijk naar de filmvertoning van Wiren in Pathé Arena. Ook ontvangt elke deelnemer een certificaat. Als feestelijke afsluiter brengen zij op 15 december met alle deelnemers een bezoek aan het FOAM museum.

Meer informatie en aanmelden

Heb je interesse of wil je iemand hiervoor opgeven? Meld je dan nu aan viainfo@urbanconnection.nl

Deelname is kosteloos. 

Over Wiren

De jonge Wiren overwon de nodige tegenslagen om van het platteland in Paramaribo te geraken. Daar wacht een nog grotere uitdaging: opkomen voor zijn rechten als dove. Hij moet heel wat opofferen om zijn doel te bereiken. Een, op ware gebeurtenissen gebaseerde, film over de dove Surinaamse jongen Wiren, wiens ambities hem van het platteland naar Paramaribo brengen, waar hij op het Kennedy-internaat terechtkomt. Later, als hij wordt afgewezen door de universiteit, realiseert hij zich dat dove mensen niet dezelfde rechten en kansen genieten als horende mensen. Hij besluit gerechtigheid te zoeken door de regering te vervolgen, om die te dwingen zich te houden aan de Conventie van de Rechten van Mensen met een beperking. Bekijk hier de trailer.

Bioscoop

De film ging in september 2019 op het Nederlands Film Festival in première en is vanaf 12 december 2019 bij Pathé bioscopen te zien.

Publicatiedatum: 26 november 2019