Aandacht voor digitale toegankelijkheid in Online Workshop

Donderdag 20 mei 2021 is het Global Accessibility Awareness Day. Op deze dag is wereldwijd aandacht voor digitale toegankelijkheid. Het GebruikersNetwerk Digitale Inclusie van Ieder(in) viert deze dag met een eigen online workshop. Wil jij weten wat digitale inclusie betekent? En wat zij doen om de belangen van ouderen en mensen met een beperking te behartigen? Ben je vrijwilliger bij Hoormij∙NVVS en heb je interesse? Meld je dan aan.

Vijf ervaringsdeskundigen vertellen wat zij nodig hebben om digitaal mee te kunnen doen. En wat het voor hen betekent als websites en apps niet toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Vervolgens geeft een IT-deskundige (tevens ervaringsdeskundige) uitleg over de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid én over het belang van gebruiksvriendelijkheid. Het GebruikersNetwerk Digitale Inclusie presenteert de gezamenlijke ambities en speerpunten en de voorgenomen activiteiten in 2021. Uiteraard is er ruimte voor vragen en suggesties.

Tijdstip en aanmelden

De workshop vindt plaats op donderdag 20 mei van 13.30 tot 15.00 uur via Zoom. Je kunt je hier aanmelden. Enkele dagen van te voren ontvang je van Ieder(in) een mail met nadere gegevens.

Bron: Ieder(in)

Publicatiedatum: 10 mei 2021