Gevolgen voor je privéleven

Autorijden

Autorijden is voor sommigen met de ziekte van Ménière mogelijk. Dat geldt alleen voor mensen die de aanval voelen aankomen. Mocht een aanval plaatsvinden wanneer je onderweg bent, dan moet je het voertuig stoppen en (veilig) langs de kant van de weg zetten.Tijdens een aanval kan het lastig zijn te telefoneren, vanwege de snelle bewegingen van de ogen. Zorg dat je via een sneltoets een van je vertrouwenspersonen kunt bereiken en overleggen.

Sporten

Sporten is belangrijk om soepel te blijven, de reflexen te trainen en een goede lichamelijke conditie op te bouwen. Sport met verstand en beleid. Als je gaat zwemmen, doe dit dan niet alleen of laat iemand je in de gaten houden en bij je in de buurt blijven. Vooral als je ver van de wal gaat. Sommige mensen duiken, doen aan zweefvliegen, anderen moeten er niet aan denken. Aarzel bij twijfel niet om je behandelend arts om persoonlijk advies te vragen.

Zwangerschap

In het begin van de zwangerschap kan de aanvalsfrequentie toenemen, maar een paar maanden na het begin van de zwangerschap is de zwangere veelal aanvalsvrij.