Medicijnwijzer

Heb jij of iemand in je omgeving last van oorsuizen (tinnitus), de ziekte van Ménière of plotsdoofheid? En wil je weten welke invloed medicijnen hebben op de klachten? Of welke bijwerkingen er zijn bij de medicijnen die worden voorgeschreven om klachten te verminderen? Download dan de brochure Weet wat u slikt.

In de brochure vind je meer informatie over medicijnen die worden ingezet om oorsuizen, de ziekte van Ménière of plotsdoofheid te behandelen.

Medicijnen kunnen oorsuizen, de ziekte van Ménière of plotsdoofheid helaas niet genezen. Wel kunnen ze soms verlichting geven van de klachten, de schade beperken of ervoor zorgen dat je beter met je klachten om kan gaan. Deze brochure geeft informatie over medicijnen bij oorsuizen, de ziekte van Ménière en plotsdoofheid omdat bij deze gehoorproblemen het vaakst medicijnen worden voorgeschreven. De informatie over medicijnen tegen slaapproblemen, angst en depressie kan echter ook voor mensen met een andere gehooraandoening - zoals hyperacusis - interessant zijn.

Een goede communicatie met je arts is belangrijk voor het succes van de behandeling. In de brochure geven we enkele tips die je hierbij kunnen helpen. Ook verwijzen we (met in de pdf aanklikbare links) naar instanties waar je terecht kunt voor meer informatie.

Klik hier voor de medicijnwijzer

Medicijnwijzer van Stichting Hoormij
Check de vraagbaak voor meer informatie over tinnitus en medicijnen
Check de vraagbaak voor meer informatie over Ménière en medicijnen