Sencity Festival, het zintuigprikkelende belevingsfestival

Heb jij je ooit bedacht hoe je favoriete liedje ruikt, smaakt of voelt? Het programma van het Sencity Festival staat vol met muziekoptredens die op diverse zintuigprikkelende manieren toegankelijk zijn gemaakt. Horende, slechthorende én dove bezoekers beleven de emotie van de muziek door de inzet van food-, text-, aromajockeys en signdancers. Op 30 maart 2019 vindt het evenement plaats bij Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Ervaar de muziek van Los Paja Brava, Feiertag en Thaïti op geheel nieuwe wijze. Ook vindt de finale van de Podiumbeest Awards plaats op Sencity Festival, dé bandcompetitie waarbij een dove jury bepaalt welke act uitblinkt in het geven van een uitbundige show. Close 2 Fire, 3000 Pieces en Charades gaan de strijd aan om de felbegeerde prijs.

Ervaringen van dove acteur, bakker en danser

Oscar Kocken (Lowlands, Spijkers Met Koppen) host voor het tweede jaar op rij de Sencity Talkshow waarin hij bijzondere gasten interviewt. Zo doet de Vietnamese YouTube-ster Hii een een boekje open over zijn ervaringen als dove acteur en doet hij een aantal live sketches. Vaste bezoeker Cas Wolters deelt de avonturen die hij beleefde tijdens Heel Holland Bakt en vertoont natuurlijk zijn bakkunsten waar je je vingers bij kunt aflikken. Antoine Hunter komt helemaal over vanuit San Francisco om te vertellen over zijn carrière als dove danser. Hij heeft zijn eigen dansschool waar dansers ballet, jazz, hiphop en gebarentaal opnemen in hun bewegingen.

Als taal geen rol speelt

Je kan leren flirten in gebarentaal en pop-up theatervoorstelingen ervaren. Daarnaast brengen verschillende kunstenaars bezoekers samen middels interactieve kunstinstallaties waarbij taal géén rol speelt. Laat je smaakpapillen op hol laten slaan met een divers aanbod aan cocktails en wereldgerechten.


Meer informatie en kaarten bestellen

Tijd: 15:00  tot 03:00 uur
Waar: TivoliVredenburg - Vredenburgkade 11, Utrecht
Tickets: VVK € 15 - aan de deur € 20,-

Tickets zijn verkrijgbaar via www.sencity.nl  

Publicatiedatum: 11 maart 2019