Rondleiding Rijksmuseum in gebaren - Alle Rembrandts

Elke derde zaterdag van de maand 14.30-16.00 uur (niet in de zomervakantie) organiseert het Rijksmuseum in Amsterdam rondleidingen voor slechthorende en dove bezoekers. Zo zijn er nog plekken voor de tentoonstelling 'Alle Rembrandts'. Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar in 2019 presenteert het museum een aantal Rembrandt-tentoonstellingen en een jaar vol evenementen in het teken van de grote meester. Behalve dit verhaal, biedt de rondleiding een inspirerende oefening in kijken. Door samen de details in zijn werken aandachtig te bekijken, leer je wat Rembrandt als kunstenaar zo uniek maakt.

Credit foto: Rijksmuseum

Wie was Rembrandt? Hoe was zijn leven? Hij woonde in Amsterdam en trouwde, raakte in geldnood en valt diep, hij raakt ‘uit de mode’ maar krabbelde op. 

De rondleidingen van maart en april zijn al uitverkocht. Wel kun je nog de gratis rondleiding op 18 mei 2019 reserveren.

Informatie en aanmelden

Zaterdag 18 mei 2019 | Rondleiding door 'Alle Rembrandts' in Rijksmuseum, 14:30-16:00 uur.

De rondleiding start bij de Informatiebalie in het museum. U kunt zich voor aanvang van de rondleiding daar melden.Het is ook mogelijk om een privé rondleiding te boeken: kosten 75 euro per groep.

Meer informatie over de rondleidingen in gebarentaal vind je hier.

Bron: Rijksmuseum

Relevante links

Publicatiedatum: 21 maart 2019