ProjectYou2Work is op zoek naar buddy's!

ProjectYou2Work is opzoek naar buddy's! Ben jij doof of slechthorend en heb je een leuke baan gevonden? Zet jouw kennis en ervaring in om anderen te helpen hun droombaan te vinden. Lijkt het je leuk andere jongeren te ondersteunen? Volg de training en wordt buddy bij ProjectYou2Work! Interesse? Meld je aan voor de eerste Kick-Off training op 30 november 2019, dan gaan we in op 'waarderend onderzoeken', wat is dit en hoe kun je dit toepassen in het coachen?

Claire is buddy bij ProjectYou2Work. Claire ondersteunt jongeren bij het vinden van hun DROOMbaan. Als buddy volgt ze een aantal trainingen. Bekijk het filmpje en ontdek waarom Claire buddy is geworden!

Meld je aan

Ben jij doof of slechthorend en heb je een leuke baan gevonden? Zet jouw kennis en ervaring in om anderen te helpen hun droombaan te vinden. Lijkt het je leuk andere jongeren te ondersteunen? Volg de cursus en wordt buddy bij ProjectYou2Work. Interesse? Stuur een mail naar nienke.oosting@grow2work.nl

ProjectYou2Work

ProjectYou2Work zet zich om slechthorende en dove jongeren aan het werk te helpen. Dat gebeurt op verschillende fronten: van bewustwording en reflectie bij werkgevers via voorlichting en informatieverstrekking via individuele begeleiding en vaardighedentrainingen van jongeren en pubers tot lobbyen over wet- en regelgeving. ProjectYou2Work is een deelproject van Grow2Work. Het project koppelt jongeren aan een buddy die ook slechthorend of doof is, maar al wel een baan heeft gevonden! Slechthorende en dove mensen zijn niet bijzonder. Ze moeten alleen op een andere manier communiceren. En daar moet de wereld nog een beetje aan wennen. Met hun buddy voeren deelnemers aan het project steeds een activiteit uit. Wat dat is verschilt van persoon tot persoon. Dat varieert van een advies om een wekker met trilschijf te komen tot het aanpassen van het cv en sollicitatiebrief. Hierbij ligt de nadruk op iemands kwaliteiten en niet op de beperkingen. Ook kun je handvatten krijgen om dit bespreekbaar te maken. 

Relevante links
Publicatiedatum: 11 november 2019