Je dove of slechthorende kind in balans

Als ouder wil je graag dat je kind zich goed voelt, in balans is. En die balans mag best een beetje schommelen. Soms zijn er leuke dingen, maar er kunnen zich ook moeilijke situaties voordoen en dan is het belangrijk hoe je kind omgaat met tegenslagen. Als het in balans is word je er over het algemeen sterker van. Is je kind slechthorend of doof, dan vraagt het in balans blijven vaak iets extra’s. Er zijn meer situaties waarin je op zoek moet naar oplossingen. Er moet gelet worden op dingen waar horende kinderen zich niet eens bewust van zijn. Tips hoe jij je kind daarbij kunt steunen, vind je in deze gratis digitale voorlichting van Deelkracht.

Deze digitale voorlichting is gemaakt voor ouders van slechthorende en dove kinderen, in de leeftijd van vijf tot achttien jaar. Is je kind nog wat jonger, ook dan kan het waardevol zijn om deze voorlichting te bekijken. De voorlichting is ontwikkeld in nauwe samenwerking met dove en slechthorende jongeren en volwassenen, en met ouders. Deze ervaringsdeskundigen vertellen je wat hen helpt bij het vinden van hun balans.

Gratis beschikbaar

De digitale voorlichting is gratis en online beschikbaar. Deel de link gerust met andere belangstellenden. Voor vragen of opmerkingen over deze e-voorlichting kan je mailen naar academie@kentalis.nl

Deelkracht

Onderzoekers en zorgprofessionals van Kentalis, Auris en NSDSK werken binnen Deelkracht samen aan een toegankelijke samenleving voor iedereen. Deze digitale voorlichting voor ouders is één van de projecten binnen Deelkracht en mogelijk gemaakt door subsidie van ZonMw.

Publicatiedatum: 03 april 2021