Internationaal Congres 'Teaching Deaf Learners'

Lesgeven aan slechthorende en dove kinderen is niet hetzelfde als lesgeven aan kinderen die horen. Dit prikkelende uitgangspunt staat centraal tijdens het 3e internationale congres Teaching Deaf Learners. Dit jaar vindt het congres plaats van 6 tot en met 8 november 2019 in de Philharmonie in Haarlem. Kentalis organiseert Teaching Deaf Learners samen met het National Technical Institute for the Deaf en Oxford University Press. 

Teaching Deaf Learners is hét internationale congres op het gebied van onderwijs aan slechthorende en dove leerlingen. Meer dan dertig nationale en internationale sprekers praten de deelnemers bij over de ontwikkelingen binnen het onderwijs aan slechthorende en dove leerlingen. Ook is er aandacht voor recente onderzoeks- en praktijkverhalen.

Programma

Het congres trekt gemiddeld zo’n 300 deelnemers uit ruim dertig verschillende landen. De sprekers komen uit diverse hoeken van de wereld. Bijzonder thema dit jaar is het ‘perspectief vanuit de niet-Westerse landen’. Zo zijn er alleen al in Nederland steeds meer slechthorende en dove vluchtelingen- en migrantenkinderen die les krijgen. Hun ouders, en soms zijzelf ook, komen uit niet-Westerse landen. Juist dan is het goed om te weten hoe in landen van herkomst aangekeken wordt tegen doofheid, tegen opvoeding en tegen onderwijs.

Oproep voor posterpresentaties

Nieuw in het programma ten opzichte van de twee voorgaande edities is de mogelijkheid om zelf een 'posterpresentatie' te geven. Het organisatiecomité doet daarom een oproep om een samenvatting in te dienen hiervoor. Deze moet in het Engels zijn geschreven. De deadline voor indiening is 30 april 2019. Het organisatiecomité beoordeelt alle inzendingen. Je hoort dan op 15 mei 2019 of je een posterpresentatie mag verzorgen tijdens het congres. Klik hier voor meer informatie over de posterpresentaties.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via www.teachingdeaflearners.com

Schrijf je in voor 30 juni 2019 en profiteer van de korting. Hier vind je de flyer van het congres. 

Bron: Kentalis

Publicatiedatum: 21 maart 2019