Grow2Work organiseert voetbalclinic

Stel je eens voor, een wereld waarin het echt draait om je kwaliteiten en je talent. Waarin je in je kracht staat. Een wereld waarin het hebben van een gehooraandoening geen beperking is. Die benadrukt wie we omarmen in plaats van buitensluiten. Het hebben van werk is hier een belangrijk onderdeel van. Werk creëert waarde. Slechthorende en dove mensen duurzaam inzetten op de arbeidsmarkt, dat is het doel van Grow2Work. Eén van nieuwe initiatieven is de organisatie van een Voetbalclinic op 16 juni 2019 bij voetbalvereniging Vliegdorp in Soesterberg van 11.00 tot 17.00 uur.

Dat klinkt leuk, maar wat is daar voor nodig? Projectleider Ine Klösters legt uit: “Denk aan het wegnemen van (voor)oordelen. Soms staan onwetendheid acceptatie van slechthorende en dove collega’s in de weg. Maar ook openheid en zelfbewustzijn bij slechthorenden en doven zelf speelt een rol. Bespreek wat nodig is om optimaal te functioneren. Zo komen werkgever en werknemer niet voor verassingen te staan. Grow2Work zet zich in op verschillende fronten: van bewustwording en reflectie bij werkgevers via voorlichting en informatieverstrekking via individuele begeleiding en vaardighedentrainingen van jongeren en pubers tot lobbyen over wet- en regelgeving.”

Wat sport ons leert over samenwerken en gezag

Eén van nieuwe initiatieven is de organisatie van een Voetbalclinic op 16 juni 2019 bij voetbalvereniging Vliegdorp in Soesterberg van 11.00 tot 17.00 uur. Ine: “Tijdens sporten leer je communiceren, samenwerken, doorzetten en omgaan met regels en gezag. Vaardigheden die ook van pas komen in een baan. Door het inzetten van gerichte spelvormen creëren we een situatie vergelijkbaar met een arbeidssituatie. Zoals omgaan met gezag bijvoorbeeld. Wat als een scheidsrechter een onterechte beslissing neemt en zegt dat de bal uit is, terwijl jij zag dat dit niet klopt? Hoe ga je om met de frustratie en boosheid die je voelt? Deze training maakt gebruik van de emotie van dat moment. Er is aandacht voor vragen als: helpt het hoe ik reageer? Hoe blijf ik in gesprek? En hoe houd ik mijn emoties onder controle? Een leidinggevende neemt ook wel eens een beslissing waar jij niet achter staat.”

Oefenwedstrijd ex-internationals

Slechthorende en dove deelnemers sluiten de dag af door te spelen tegen een team van ex-internationals. Een dag die niet alleen leuk is, maar je ook inzichten biedt over jezelf. Inzichten die je helpen in het handhaven van een baan. Je bent van harte welkom.” 
Meer info vind je hier.

Publicatiedatum: 10 april 2019