Dansvoorstelling 'In Two Minds' toegankelijk voor mensen met een gehoorbeperking

'Wil je de geheimen van het universum ontdekken? Denk dan aan termen als energie, vibratie en frequentie!' Kalpanarts heeft zich ten doel gesteld om haar voorstellingen structureel meer en beter toegankelijk te maken voor slechthorenden en doven. Techniek wordt ingezet om muziek ook via andere zintuigen dan het gehoor te kunnen ervaren. Waar muziek- en theatertolken in populariteit toenemen vinden ze dat de grote groep mensen met een gehoorbeperking niet tot nauwelijks wordt bediend in het dansveld. Wil je hierbij zijn?

De voorstelling maakt onderdeel uit van ‘Dance on Mute’. Het gebruiken van fysieke trillingen in combinatie met energiek voetenwerk vanuit de Indiase Klassieke dans, zijn kenmerkend voor de dansers van Kalpanarts. In de voorstelling In Two Minds is het een leidend element in de choreografie, muziekcompositie en techniek. Klanken en geluidsfrequenties zijn visueel en voelbaar gemaakt voor alle toeschouwers door gebruik van sub-woofers.

Speciale riem

Het gezelschap heeft daarnaast vijf 'feelbelts' beschikbaar voor slechthorende en dove mensen. Deze riemen zetten klanken om in trillingen, waardoor het geluid voelbaar is gemaakt.

Speeldata

Meer informatie of kaarten bestellen

Ben je slechthorend of doof? Meld je dan aan via danceonmute@kalpanarts.com, zodat ze een 'feelbelt' voor je kunnen reserveren. Kijk op de website van Kalpanarts voor meer informatie over de voorstelling.

Publicatiedatum: 14 december 2021