Uitvinder cochleair implantaat overleden

Dr. William F. House, medisch onderzoeker en uitvinder van een cochleair implantaat, is begin deze maand overleden. Dit meldt de New York Times. Hij is 89 jaar geworden.

Het cochleair implantaat van dr. House vertaalt geluid in mechanische trillingen. Zijn oorspronkelijke hulpmiddel, geïmplanteerd in 1961, werd uiteindelijk afgestoten door het lichaam. House verfijnde de materialen en creeerde een duurzame versie van het implantaat dat niet door het lichaam werd afgestoten. Dit implantaat werd voor het eerst geïmplanteerd in 1969.

Naast William F. House zijn er ook anderen geweest die een CI hebben uitgevonden/ontworpen. Inmiddels hebben al meer dan 200.000 mensen wereldwijd een cochleair implantaat gekregen.

Publicatiedatum: 17 december 2012