Tweede Kamer wil actie na zorgwekkende toename tinnitus

De Tweede kamer is van mening dat er maatregelen nodig zijn om de vloedgolf aan tinnituspatiënten te voorkomen. Meer geld beschikbaar voor voorlichting en preventie en bij (sommige) festival, concerten of evenementen moet het geluid zachter vinden de partijen. In één van de volgende preventiedebatten moet staatssecretaris Maarten van Ooijen hier aandacht voor vragen.

Opnieuw schreef Sebastiaan Quekel - redacteur bij Algemeen Dagblad - een toonaangevend artikel hierover: Voor altijd een piep in je oor, de Kamer wil actie na zorgwekkende toename tinnitus. Het artikel is te lezen. Je moet een gratis account aanmaken.

Geschrokken van de enorme omvang van het probleem

Audiologen en artsen sloegen vorige week in het AD alarm over het toenemende aantal patiënten met tinnitus en gehoorschade. Ze vrezen de komende jaren een golf aan patiënten als de overheid niet tijdig ingrijpt. Een meerderheid van de Kamer deelt de zorgen en beaamt dat actie nodig is. “Laat dit alsjeblieft een wake-upcall zijn”, zegt Wieke Paulusma (D66). “Ik ben geschrokken van de enorme omvang van dit probleem. Het mag duidelijk zijn dat er iets moet gebeuren, en snel.”

Publicatiedatum: 06 september 2022