Tentoonstelling ‘Hoor eens even!’ in het Erasmus MC

De tentoonstelling 'Hoor eens even' is een initiatief van dr. Ruben Verwaal (conservator van het medische erfgoed van het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam) en Wies Groeneveld (auteur van het boek ‘Een en al oor’). Het doel is enerzijds om het bewustzijn onder medische studenten en gezondheidsprofessionals te vergroten over hoe je (anders) kunt omgaan met de obstakels waar mensen met een gehoorbeperking mee te maken hebben. En anderzijds om een breder publiek te tonen hoe rijk, divers en lang de geschiedenis van slechthorend- en doofheid is. Te zien van 2 juli tot 30 september 2022.

Sinds een aantal jaar besteedt het Erasmus MC meer aandacht aan diversiteit en inclusiviteit ( D&I ) in het onderwijs, waardoor studenten nog beter zijn voorbereid op hun uiteindelijke werk als arts in een diverse samenleving. En er is natuurlijk ook sprake van studenten met een gehoorbeperking. Deze expositie maakt deel uit van dit D&I-onderwijs. Hoe rijk, divers en lang de geschiedenis van slechthorend- en doofheid is, wordt getoond aan de hand van onder andere objecten, foto’s en videofragmenten. 

Draagvlak

Vanaf het begin zijn diverse belangenorganisaties van doven en slechthorenden betrokken bij de ontwikkeling van deze expositie om een breed draagvlak te creëren. Vertegenwoordigers van deze organisaties hebben zitting genomen in een Expertgroep. Deze groep heeft meegedacht in het verzamelen van verhalen en perspectieven die de kwaliteit ten goede is gekomen. ‘Nothing about us without us!’

Meer informatie

Vanaf zaterdag 2 juli tot en met vrijdag 30 september 2022 is de tentoonstelling voor iedere geïnteresseerde (gratis) te zien zijn in het Erasmus MC. Er is tevens een online versie beschikbaar. Deze is inhoudelijk precies hetzelfde en is vanaf 2 juli 2022 permanent beschikbaar. Heb je vragen? Neem contact op via erfgoed@erasmusmc.nl.

Adres

Erasmus MC
Dr. Molenwaterplein 40

Bezoekuren

maandag t/m zaterdag 09.00 – 17.00 uur
zondagen gesloten

Let op: studiezaal

Het Onderwijscentrum vormt het middelpunt van de faculteit Geneeskunde van het Erasmus MC waar studenten colleges volgen en studeren. Respecteer deze leeromgeving: pas alstublieft je stem, apparatuur en gedrag hierop aan.

Route

Je kunt de fysieke tentoonstelling in het Onderwijscentrum bezoeken via Ingang Museumpark of via de Hoofdingang.

Ingang Museumpark:
Vanuit het Museumpark steek je het bruggetje over naar het Erasmus MC. Na binnenkomst, ga je de eerste trap links omhoog.

Hoofdingang:
Na binnenkomst ga je de trappen op en bovenaan linksaf de Passage in. Aan het eind van de Passage (Ingang Museumpark) ga je de trap rechts omhoog.


Publicatiedatum: 09 juni 2022