Slechthorend? Hoormij∙NVVS biedt advies in persoonlijke hooroplossing

Eigenlijk heb je al te lang gewacht, terwijl je gehoor steeds meer achteruit ging. Je gaat minder gesprekken aan, verjaardagen mijden en spreekt minder mensen dan je eigenlijk wil. Dan is het mogelijk tijd voor een hoortoestel. En als je die beslissing hebt genomen om voor een hoortoestel te gaan, dan kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Mede door de reclames op de televisie die van alles beloven. Daarom biedt Hoormij∙NVVS begeleiding en advies op je pad naar een goede hooroplossing, een Hoormaatje.

Een ervaren hoortoestel gebruiker kan je adviseren en bijvoorbeeld de eerste keer met je mee naar de audicien gaan om je wegwijs te maken en te helpen bij de keuze voor het juiste toestel. Want weet wel: door verkeerde keuzes ligt er voor duizenden euro’s aan hoortoestellen in laatjes en kastjes. En dat is zonde.

Doel van dit project

Het doel is maatschappelijke bewustwording te creëren over het risico van sociaal isolement door onbehandeld gehoorverlies. Ieder mens is anders. Dus ook de vragen verschillen per persoon. Het begint met luisteren. Oplossingen kunnen variëren tot het advies voor een hoortest, het voorbereiden van vragen voor een bezoek aan de audicien of meegaan.

Ervaren hoortoestelgebruikers 

Er zijn momenteel negen ervaren hoortoestelgebruikers actief in hun eigen omgeving. Mensen die zelf te maken hebben met gehoorverlies, weten wat de impact is en weten welke hoorhulpmiddelen helpend zijn in de communicatie. Zij helpen mensen in hun eigen omgeving van wie zij weten dat ze te maken hebben met (beginnend) gehoorverlies en opzien tegen een hoortest of een bezoek aan een audicien uitstellen.

Oproep

Wil je zelf een steentje bijdragen aan dit project? Stuur dan een berichtje naar info@stichtinghoormij.nl. Wij voorzien je van informatie en voorlichtingsmateriaal. Je bent van harte welkom. We zien je reactie graag tegemoet. 

Meer informatie 

Heb je behoefte aan advies op je pad naar de audicien? Of wil je meer informatie over dit initiatief? Neem contact op met Hoormij∙NVVS via info@stichtinghoormij.nl. Wellicht kunnen we je in contact brengen met een ervaren hoortoestelgebruiker in jouw omgeving of je van advies voorzien. 


Publicatiedatum: 20 maart 2023