Popster Chris Martin vraagt aandacht voor tinnitus

Zanger Chris Martin van de Britse band Coldplay gaat zich inzetten voor de Loud Music-campagne van de organisatie Action on Hearing Loss. Dat doet hij niet zomaar, onthulde de zanger onlangs in een interview op de website van The Daily Mirror: hij heeft al ruim tien jaar last van tinnitus.

In het interview legt Chris Martin uit dat hij altijd een zwaar hinderend gerinkel in zijn oor heeft en dat dit regelmatig tot hoofdpijn leidt. Hij twijfelt er niet aan dat het gekomen is door de vele jaren van optreden en het daarbij blootgesteld zijn aan harde muziek. ''Goed voor je oren zorgen, is helaas iets waar je pas aan denkt als er een probleem is. Ik heb er al tien jaar last van, maar sinds ik mijn oren bescherm is het in ieder geval niet erger geworden. Ik zou willen dat ik er eerder aan gedacht had. Nu gebruiken we bij optredens speciale in-ear oordoppen.''

Voorbeeldfunctie
Coldplay is in Nederland en vele andere landen razend populair. De leadzanger van de band vertelt nu openlijk over zijn gehoorproblemen om aandacht te vragen voor gehoorbeschadiging door muziek en de organisatie Action on Hearing Loss onder de aandacht te brengen, met name bij jongeren. “You’re not Superman and your hearing matters!”, laat hij optekenen op de website van Action on Hearing Loss. Ook rapper Plan B en jaren tachtig icoon Gary Numan zetten zich in voor de Loud Music-campagne.

Meer informatie bij The Daily Mirror en bij Action on Hearing Loss.

Publicatiedatum: 07 mei 2012