Ondersteuning voor Special Olympics-atleten met gehoorverlies

Begin deze maand vonden de Special Olympics Winterspelen (voor atleten met een verstandelijke beperking) plaats in Pyeongchang, Zuid Korea. Tijdens de Spelen werd de gezondheid van de atleten nauwkeurig onderzocht. Zo ook hun gehoor. De Hear the World Foundation meldt dat de resultaten lieten zien dat 18,4% van de atleten een gehoorverlies heeft. De foundation doneert kwalitatief hoogwaardige hoortoestellen van Phonak en gratis nazorg aan atleten met gehoorverlies.

Het gehoor van 1.183 atleten tussen de 8 en 64 jaar is getest. Daarvan bleken 218 atleten gehoorverlies te hebben. Dat komt neer op 18,4% van alle deelnemers aan deze Special Olympics. Maar velen van hen dragen geen hoortoestel. Vaak komt dit door onvoldoende medische en audiologische zorg in hun eigen land of simpelweg omdat ze het niet kunnen betalen. Het Healthy Hearing-programma wil dit probleem aanpakken door de atleten een uitgebreide hoortest aan te bieden. Het Healthy Hearing-programma is onderdeel van het grote Healthy Athletes-project dat zich richt op het waarborgen van toegang tot kwalitatief goede gezondheidszorg voor alle deelnemende atleten.

De Hear the World Foundation ondersteunt het Healthy Hearing-programma door kwalitatief hoogwaardige hoortoestellen van Phonak te doneren en gratis nazorg in het thuisland van de atleten te organiseren. Tijdens de Special Olympics waren er ook gekwalificeerde medewerkers met expertise op het gebied van hoorzorg aanwezig. Drie Koreaanse atleten hebben ter plekke een hoortoestel aangemeten gekregen. De overige atleten hebben vouchers ontvangen voor het aanmeten van hoortoestellen en voor batterijen en nazorg.

Meer informatie over de Hear the World Foundation kunt u vinden op www.hear-the-world.com/foundation. Bezoek de Special Olympics op www.specialolympics.org.


Publicatiedatum: 27 februari 2013